Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΕΦΥΓΕ

Ας ελπίσουμε ότι η πρώτη φορά αριστερά έφυγε οριστικά. Παρά το απροσδόκητα υψηλό ποσοστό που πήρε, θεωρώ ότι στις επόμε εκλογές θα κατρακυλήσει αρκετά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κόμμα εξουσίας. Ήταν ένα συνοθύλευμα ατόμων ποικίλης προελεύσεως που συγκυριακά έλαβε την εξουσία. Με ψεύδη και απατηλές υποσχέσεις. Που τις πίστεψε ο λαός γιατί είχε αγανακτήσει από τους προηγούμενους. Αρα ήταν μια παροδική πελιοψηφία διαμαρτυρίας. Τώρα πως κράτησε τέτοια ποσοστά είναι απορίας άξιον. Ίσως αυτό που είπε ένας μεγαλοδικηγόρος είναι σωστό. Τον ψήφισαν όλες οι μειονότητες. Θα κρατηθούν όμως αυτές οι μειονότητες; 

Συγκρίνετε τώρα καταστάσεις. Δέστε στάση και ύφος κατά τις δύο ορκωμοσίες. Δέστε βιογραφικά των δύο κυβερνήσεων. Δέστε ύφος και ήθος. Ό,τι περιθωριακό, βρέθηκε να κυβερνά με την αριστερά. Αμόρφωτοι, άθρησκοι, άθεοι, ανθέλληνες. Τι να πει κανείς. Και ο λαός ψήφισε. Τους ψήφισε. Ακόμη και στο Μάτι. Καλά τα παθαίνουμε λοιπόν. 

Ελπίζω η νέα εξουσία να έβαλε μυαλό και να αλλάξει τρόπο διακυβέρνησης. Αν ναι θα μείενι για πολλά χρόνια. Αν όχιι θα φύγει κι αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: