Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ


Τι φρίκη. Μπορεί η παροιμία να λέει ότι αν η γυναίκα αν δεν κουνήσει την ουρά της δεν μπορεί να την πλησιάσει κανείς, αλλά από αυτό μέχρι να την τσακίσεις στα βράχια επειδή αρνήθηκε κάτι, έχει μεγάλη απόσταση. Μιλάω φυσικά για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο. 21 χρόνων. Ασύλληπτο. Χωρίς αιτία.
    
Τα δυο «παλληκάρια» που φέρεται ότι ομολόγησαν το έγκλημα δείχνουν εναργώς το επίπεδο που έχουν φτάσει οι κάτοικοι αυτής της χώρας. Ημεδαποί και αλλοδαποί. Δεν διστάζουν, για το τίποτε. Τι είναι άραγε μια ανθρώπινη ζωή μπροστά στην ικαέχουν περιθώρια να μετανοήσουν. Ίσως γιατί δεν θα καταλάβουν ποτέ το μέγεθος της πράνοποίηση των ζωωδών ενστίκτων τους. Τι άραγε διδάχτηκαν από τους γονείς τους αυτά τα ανθρωποειδή. Τι παραδείγματα έλαβαν; Γόνος πλούσιας οικογένειας λένε για τον ένα. Μα είναι κληρονομιά το χρήμα; Καμιά ηθική αξία;

Άνθρωποι χωρίς στοιχειώδη νου. Άνθρωποι που τους κυβερνά το κάτω κεφάλι. Απλά γιατί δεν έχουν πάνω κεφάλι. Πίστευαν ότι θα ξέφευγαν; Για πάντα; Κατέστρεψαν μια ζωή και μια οικογένεια. Συγχρόνως κατέστρεψαν άλλες δυο οικογένειες, τις δικές τους.

Μία θα έπρεπε να είναι η τιμωρία τους αν τελικά αποδειχθούν ένοχοι. Εκτέλεση, αυθωρεί και παραχρήμα. Τέτοιοι υπάνθρωποι δεν έχουν περιθώρια να μετανοήσουν. Ίσως γιατί δεν θα καταλάβουν ποτέ το μέγεθος της πράξης τους.

Ωστόσο, είναι πιθανόν ότι σε λίγα χρόνια θα είναι εκτός φυλακών. Λόγω του γνωστού νόμου Παρασκευόπουλου. Το διανοείσθε;  Ένα κοριτσάκι νεκρό και 2 νταήδες δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Αυτή είναι η κατάντια της χώρας μας.





1 σχόλιο:

Μάνια είπε...

Πιστεύω πως σε τέτοια εγκλήματα υπάρχει νοσηρή ασθένεια. Αν σκοτώνουμε δεν θα μάθουμε ποτέ τον τρόπο να θεραπεύσουμε
Την καληνύχτα μου εκεί :)