Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

ΡΗΣΕΙΣ ΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Μια κυρία διετύπωσε την ακλόνητη άποψη της (προφανώς σε κάποια συζήτηση γυναικών) ότι  "όλοι οι άνδρες είναι μαλάκες".

Πολύ συζητήσιμο αυτό, αλλά δεν θα διαφωνήσω. Να διευκρινίσω όμως το γιατί. Κάτι που δεν τόλμησε να το πεί η κυρία. Είναι λοιπόν μαλάκες διότι κάθονται και ασχολούνται και τρέχουν πίσω από τις γυναίκες, οι οποίες κατά γενική  και επιστημονική παραδοχή είναι ΟΛΕΣ πουτάνες. Γονιδιακό ελάττωμα αυτό. Κάτι που δεν συμβαίνει στους άνδρες. Τώρα γιατί ο άντρας πρέπει να κυνηγά τέτοιου είδους όντα, αυτό είναι μια σκοτεινή πλευρά της ιστορίας. Γνωστού όντος ότι η γυναίκα κουβαλάει μέσα της έναν τόνο βλαπτικών και επικίνδυνων χαρακτηριστικών. Όμως η αφέλεια του άντρα επεκτείνεται και στο ότι πιστεύει πως αυτός θα είναι ο ένας και μοναδικός που θα κρατήσει μια γυναίκα. Δεν αντιλαμβάνεται ότι μόλις στρίψει τη γωνία, το μάτι της γυναίκας ήδη στριφογυρίζει για να εντοπίσει το επόμενο θήραμα. Συγχρόνως; Δεν την ενοχλεί καθόλου. Είπαμε, Πουτάνες.

Πιο σωστός ένας σοφός γέρων που έλεγε "τα πάθη, τα λάθη και οι γυναίκες κοστίζουν ακριβά στη ζωή". Ακριβώς, διότι οι γυναίκες προκαλούν έντονα πάθη που όλα μα όλα στο τέλος αποδεικνύονται λάθη.

Κρίμα στους άντρες. Δεν θα πω το ίδιο για τις γυναίκες. Δεν θα το καταλάβουν. Εξάλλου στερούνται αντιληπτικής ικανότητας για τέτοιες λεπτές αποχρώσεις. 



Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΕΡΙ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΟΥΣ

 Λένε πως αν σβήσεις το φως κάθε γυναίκα είναι ίδια.

Αν όμως ανάψεις μια γυναίκα, κάθε σκοτάδι είναι μοναδικό.


Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΕΡΙ ΙΔΑΝΙΚΩΝ

 

Το μόνο ιδανικό που απέμεινε είναι ίσως ο Έρωτας. 

Υπό την έννοια της αέναης επιδίωξης του ιδανικού.


Ε. Κριαράς