Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ


Δικτάτορας λένε. Πιθανόν. Δεν είχα γεννηθεί τότε για να γνωρίζω από πρώτο χέρι. Όμως μερικά πράγματα μένουν στην ιστορία και ισχύουν διαχρονικά. Το ΙΚΑ του δικτάτορα ακόμη ισχύει. Επίσης το 8ωρο των εργαζομένων. Ας μην ξεχνάμε και τα οχυρά στα σύνορα.  Η περίφημη "γραμμή Μεταξά".

Εκείνο όμως που αναδεικνύει τον Μεταξά σαν ηγέτη (αρχή άνδρα δείκνυσι) είναι το ΟΧΙ ή όπως τυχόν αλλιώς ειπώθηκε η ιστορική φράση. Από τον δικτάτορα, τον "φασίστα". Και ακολούθησε το έπος της Αλβανίας. 

Αυτός ήταν ο δικτάτορας. Οι σημερινοί δημοκράτες τι κάνουν; Χορτάσαμε λόγια, ελευθερία, δημοκρατία κλπ. κλπ. Το αποτέλεσμα; ΜΗΔΕΝ - ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.  Οι ψοφοδεείς "ηγέτες" μας δεν μπορούν να ψελλίσουν τίποτε. Ίσως εφαρμόζουν την παροιμία "αν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό, τουλάχιστον απόλαυσε τον". Ίσως απολαμβάνουν λοιπόν τον βιασμό πεσμένοι στα τέσσερα, αδιαφορώντας για το τι θα γίνει ο λαός και η πατρίδα τους. Γιατί να νοιαστούν; Μας έκαναν να πιστέψουμε ότι έχουμε δημοκρατία, ενώ ζούμε τον χειρότερο φασισμό που γνώρισε η χώρα. 

Νομίζω κάθε σύγκριση του χθες με το σήμερα είναι καταλυτική. Υπέρ του χθες φυσικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: