Σάββατο 8 Απριλίου 2023

ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ

Μια βδομάδα δύσκολη. Εβδομάδα με άγχος, στενοχώρια, απορίες, ελπίδες, αϋπνίες. Το ζευγάρι έφτασε ξαφνικά σε ρήξη. Πώς; Ας πούμε αιφνιδίως.  

Όταν δύο άνθρωποι μαλώνουν ή έστω έχουν ένταση στη σχέση τους, ποιος φταίει; Σίγουρα ποτέ  μόνον ο ένας. Σίγουρα πάντα και οι δύο. Βέβαια όταν μπαίνει και ο εγωϊσμός στη μέση, τότε περιπλέκονται τα πράγματα.  

Αν μάλιστα στη σχέση αυτή ο ένας είναι αρκετά μεγαλύτερος (συνήθως ο άντρας) τότε αυτός οφείλει να ελέγχει και να καθοδηγεί την κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη και τα δεδομένα της άλλης πλευράς. Αυτό είναι το σωστό, όμως δεν συμβαίνει πάντα. 

Σε συγκεκριμένη περίπτωση (που γνωρίζω και αναφέρω) ενός ζευγαριού, τα συναισθήματα του άντρα είναι έντονα, μπορεί να διαταράξουν τη σκέψη, να εμφιλοχωρήσει και ο εγωϊσμος και να μη γίνουν οι σωστές ενέργειες. Έτσι,  ο μεγαλύτερος στη σχέση (ο άντρας δηλ.) αντί να δίνει λύση στο πρόβλημα, γίνεται μέρος του προβλήματος. Βέβαια κάποια στιγμή το αντιλαμβάνεται και ζητά ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Από κεί και πέρα το πρόβλημα πρέπει να διευθετηθεί από κοινού. Υπομονή και κατανόηση χρειάζεται και από τις δυο πλευρές. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: