Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ


Σήμερα «θα έχουμε μαζί μας τον Τρύφων Αλεξιάδη» και «θα μας απασχολήσει η πλήρη σύνταξη» κι αν αυτός που θα την πάρει θα μπορεί «να πάει στους Παρθένους Νήσους».
Ακούστηκαν στην τηλεόραση. Και άμα κάτσεις όλη μέρα εκεί θα ακούσεις πολλά.
Έχουν ξεσκίσει τη γλώσσα μας. Την έχουν βιάσει, παραβιάσει, κατά φύσιν και παρά φύσιν. Οι αγράμματοι, οι ανεγκέφαλοι. 
Θα μου πεις, εδώ γέμισε το διαδίκτυο όπου ο "πάσα ένας" μπορεί να γράφει όπως θέλει και ό,τι θέλει και να δηλώνει ότι θέλει. Και βλέπεις γλωσσικά ανοσιουργήματα να αναγορεύονται σε καλλιτεχνήματα ολκής. Τόση γνώση έχει ο γράφων ανάλογη και ο αναγνώστης φυσικά.
Άλλο όμως το διαδίκτυο και άλλο η τηλεόραση που έχει καταντήσει η μεγάλη του γένους σχολή και από κει εκπαιδεύονται οι πάντες.  Δεν θα έπρεπε να επιλέγονται τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι προσκαλούμενοι εκεί; Τι περιμένει όμως κανείς; Όταν σε υψηλές κρατικές θέσεις υπάρχουν (ας μη τους πούμε αγράμματους) ημιαγράμματοι. Όταν τα μηδενικά προσόντα κατόρθωσαν να επιπλεύσουν και να κυριαρχήσουν της έρημης αυτής χώρας,  πως να διδάξουν την αξιοκρατία, τη γλώσσα και την όποια αρχή; Δεν τους συμφέρει. Ένας αμόρφωτος λαός χειραγωγείται και ελέγχεται πολύ εύκολα. Και φυσικά η εξουσία κατακτάται πιο εύκολα σε έναν τέτοιο λαό. 
Φανταστείτε τώρα το μέλλον αυτής της χώρας: σταδιακή εκφύλιση της γλώσσας, βαθμιαία απομάκρυνση από τη θρησκεία, αποβολή κάθε ηθικής και πνευματικής αρχής και αξίας. Σ΄ αυτά προσθέστε την όλο και αυξανόμενη εισβολή προσφύγων, μεταναστών κλπ (ένας υπουργός μίλησε για κίνδυνο άλλων 180.000 προσφύγων) με όλο και περισσότερα δικαιώματα (εκεί τα δίνουμε απλόχερα, στους δικούς μας τα στερούμε, επίσης απλόχερα). 

Που θα καταντήσει η χώρα; Και όποιος μιλήσει για φασιστικές ιδέες, καλύτερα να σκεφτεί ότι το ίδιο φασιστικό είναι να σου επιβάλλουν την αμορφωσιά, την αναξιοκρατία, την αθεϊα, την ομοφυλοφιλία, τη διαστροφή, το έλασσον. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: