Κυριακή 20 Μαΐου 2018

BΙΑ ΚΑΙ "ΒΙΑ"

Άγριες καταστάσεις στην πόλη. Ήθελαν να λυντσάρουν τον δήμαρχο. Και όλοι άρχισαν να μιλούν για βία, για φασίστες, για παρακρατικούς κλπ κλπ.

Η βία δεν είναι καλό πράγμα ούτε καλός σύμβουλος. Δεν είναι όμως δυνατό να αγνοείς τη βία όταν προέρχεται από τα αριστερά (κάψιμο Αθήνας, νεκροί Marfin, Ρουβίκωνες αλλά και Κουφοντίνες πχ) και να την θυμάσαι όταν νομίζεις ότι προέρχεται από τα δεξιά!

Τη βία που ασκεί ο δήμαρχος την υπολόγισε κανείς; Έχει παρατήσει την πόλη, υποστηρίζει όλους τους περιθωριακούς τύπους, είναι θιασώτης των τούρκων, σκοπιανών, εβραίων. Μόνον τους Έλληνες τους έχει "γραμμένους".

Λένε ότι έφερε λεφτά στην πόλη με τον τουρισμό. Ίσως. Αλλά η ουσία είναι για να βγάλεις πέντε φράγκα πρέπει να απεμπολήσεις κάθε ιερό και όσιο; Πρέπει να αποκηρύξεις την ίδια την πατρίδα σου; Έτσι κάνουν οι Τούρκοι; Έτσι κάνουν οι Σκοπιανοί; Έλεος. Όλα για τα λεφτά; Τότε ας άνοιγε καμια 50αριά πορνεία στην πόλη (μια και του αρέσουν οι οίκοι αυτοί) και θα έβγαζε περισσότερα λεφτά χωρίς να χρειαστεί μειοδοσία. Εξάλλου ένας μέγιστος πολιτικός εγκέφαλος δεν είπε την παροιμιώδη πλέον φράση "ό,τι είναι νόμιμον είναι και ηθικόν";  Νόμιμα λοιπόν πορνεία, ηθικότατα, αγγελικά πλασμένα. Και δεν μας χρειάζονται οι άλλοι τουρίστες.

Θα μου πεις ότι οι συμπολίτες τον ψήφισαν 2 φορές. Σ΄αυτό συμφωνώ. Είναι (είμαστε) άξιοι της τύχης μας.

Δεν είμαι υπέρ της βίας. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω ότι ο δήμαρχος μας είχε ξεφύγει πολύ. Κάποτε θα ξεσπούσε ο λαός. Νομίζω ότι λίγο ξύλο έφαγε. Βέβαια στην ηλικία του και το λίγο είναι πολύ επιβαρυντικό.

Την ίδια μέρα επέτειος της σφαγής των ποντίων και παρέλαση των ομοφυλοφίλων και λοιπών ανωμάλων τύπων;  Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι αυτά τα πράγματα είναι ασύμβατα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: