Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μερικοί επαϊοντες λένε ότι όταν κάποιος παραμένει μέσα σου δεν φεύγει από σένα και η αγάπη θα υπάρχει εσαεί. Δεν ξέρω πόσο αλήθεια μπορεί να είναι αυτό. Αν ισχύει, τότε θα ισχύει για άνδρες. Οι γυναίκες δεν έχουν μπέσα. Μια γυναίκα ποτέ δεν μπορεί να δοθεί απόλυτα και μόνιμα σε έναν άνδρα. Οι γυναίκες έχουν μέσα τους την εναλλαγή, την περιπέτεια, την πονηριά, την απιστία. Είναι όλα έννοιες συνυφασμένες με το γυναικείο φύλο. Ο άνδρας μπορεί να γυρίζει με διάφορες αλλά αυτά είναι περιστασιακά. Πάντα επιστρέφει στη βάση του. Η γυναίκα απιστεί και ξεφεύγει συνειδητά και δεν επιστρέφει ποτέ. Αλλοίμονο στον άνδρα που τα δίνει όλα σε μια γυναίκα. Έχει υπογράψει με μαθηματική ακρίβεια το τέλος της σχέσης του.


2 σχόλια:

mania spirit είπε...

φυσικά και διαφωνώ. Και δεν διαφωνώ γιατί είμαι γυναίκα αλλά γιατί νιώθω πάνω από όλα άνθρωπος. Μια ανθρώπινη σχέση είναι όπως ένας ζωντανός οργανισμός ...με τοξικές σκέψεις δηλητηριάζεται. Για να υπάρχει σχέση πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη.
Ερωτώ λοιπόν είναι η γυναίκα που είναι ό,τι περιγράφεις και περισσότερα ή ο άντρας που ποτέ δεν εμπιστεύεται;
Ενας άντρας τα δίνει όλα μόνο όταν εμπιστευτεί μια γυναίκα το ίδιο και μια γυναίκα. Μια σχέση μπορεί να επιβιώσει μόνο με αμοιβαία εμπιστοσύνη, και κάθε φορά που προδίδεται η εμπιστοσύνη, ξανά και ξανά και ξανά μέχρι η σχέση να αποκτήσει το πρώτο και μοναδικό παιδί της ... την ειλικρίνεια και τότε η εμπιστοσύνη να απομυθοποιηθεί και μένει μόνο η αλήθεια της σχέσης που υπακούει σε μια μόνο λέξη .....αγαπώ!

ιχνηλάτης είπε...

Συμφωνω με την τελευταία λέξη (ίσως και πρόταση). Η λέξη, καλώς ή κακώς δεν θα πάψει ποτέ. Θα περιμένει. Αν και το μέλλον αόρατο, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φέρει αυτό το μέλλον.