Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΕΤΕΡΟ ΦΥΛΟ



Θα μπορούσε ένας άνδρας να βγαίνει με μια ωραιότατη και χαριτωμένη κυρία και στην πραγματικότητα να πρόκειται για διαταραγμένη προσωπικότητα;

Επειδή πράγματι μπορεί να συμβεί, ιδού ποια χαρακτηριστικά διακρίνουν ένα τέτοιο άτομο σύμφωνα με την ψυχολόγο του Χάρβαρντ  Μάρθα Στουτ, η οποία έχει γράψει το βιβλίο «The Sociopath Next Door».

1.Έχουν τεράστιο «εγώ». Υποψήφιοι ψυχοπαθητικοί είναι αυτοί που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, την εμφάνιση και την προσωπικότητά τους αλλά φυσικά το κρύβουν μέχρι να έρθει η ώρα της… αποκάλυψης. Παρατηρείστε για σημάδια ναρκισσισμού.
2. Λένε ψέμματα και χειραγωγούν. Τα άτομα αυτά καθημερινά εξαπατούν και χειραγωγούν τους γύρω τους. Μπορεί να μην το κάνει σε σας γιατί προσέχει. Αλλά αν δείτε ότι το κάνει σε κάποιες φίλες της, ή στην οικογένειά της τότε μην το εκλάβετε ως εξυπνάδα: απλώς θα έρθει και η σειρά σας. 
3.Δεν συμπάσχουν. Επειδή αυτές οι γυναίκες δεν έχουν αναπτυγμένο δικό τους συναισθηματικό κόσμο, δεν μπορούν να κατανοήσουν ή να νιώσουν τα συναισθήματα των άλλων. Είναι πολύ εύκολο να το παρατηρήσετε αυτό γιατί δεν κρύβεται.
4. Δεν μετανιώνουν και δεν ντρέπονται. Είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Δεν μετανιώνουν, δεν νιώθουν ενοχές ή ντροπή.
5. Εκδηλώνουν ηρεμία σε ταραχώδεις καταστάσεις. Σύμφωνα με πειράματα που έχουν γίνει, αν και οι άνθρωποι φοβούνται όταν τους δείχνουν τρομακτικές εικόνες, όπως είναι φυσιολογικό, οι ψυχοπαθείς δεν κάνουν το ίδιο.
6. Συμπεριφέρονται ανεύθυνα ή χωρίς να σκεφτούν. Μεταπηδούν από στόχο σε στόχο και είναι άνθρωποι της στιγμής. Τα ψυχοπαθή άτομα είναι ανεύθυνα με τα οικονομικά τους και με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους άλλους.
7. Είναι χαριτωμένες και ευχάριστες αλλά μόνο επιφανειακά. Πρόκειται για γυναίκες που είναι ειδικές στην εξαπάτηση μέσω μιας υποτιθέμενης αυθόρμητης συμπεριφοράς και πάντα αποσκοπούν κάπου, αλλά αυτό συνήθως δεν το αντιλαμβάνεται κανένας.


Φυσικά όλα τα παραπάνω ισχύουν και αντιστρόφως. Δηλ. να αφορούν άντρες. 

 © Sofokleousin.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: