Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΙΑ



"Στην ομορφιά συγχωρούνται τα πάντα, ακόμη και η χυδαιότητα. Η ευφυία δεν φαίνεται να είναι ένα δίκαιο αντιστάθμισμα των πραγμάτων, σαν μια εξισορρόπηση που προσφέρει η φύση στα λιγότερο ευνοημένα παιδιά της, αλλά ένα στολίδι περιττό, το οποίο ανεβάζει απλώς την αξία του κοσμήματος. Η ασχήμια είναι πάντα  ένοχη."


Πόσο πραγματιστικά καυτηριάζει το θέμα η Μ. Μπαρπερί στο εξαιρετικό από πάσης απόψεως βιβλίο της : "Η κομψότητα του σκαντζόχοιρου". Ένα βιβλίο αριστούργημα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

2 σχόλια:

Unknown είπε...


Είναι ένα αξιόλογο βιβλίο, δεν κατάλαβα γιατί κατατάσσεται στην παιδική λογοτεχνία. Η ταινία μπορώ να πω ότι ήταν εξίσου καλή. Τελικά πέρα από την γκρίνια πρέπει να έχεις ευαισθησίες.
Καλό βράδυ. Βιργινία.

ιχνηλάτης είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την αναγνώριση και κάτι καλού πλην της γκρίνιας.
Αν μπορούσες να διαβάσεις όλα μου τα γραπτά διαχρονικά, θα σχημάτιζες πολύ καλύτερη γνώμη (μάλλον να πω διαφορετική) και για μένα και για τις ευαισθησίες και για το όλο "σκέπτεσθαι" γενικότερα.
Καλή σου μέρα - αν και κοντεύει απόγευμα.

Πάντως η συμβουλή σου το πως να βλέπω το περιβάλλον μου ήταν πολύ σωστή, πολύ σοφή και με ταρακούνησε αρκετά. Λίγο αργά βέβαια. Αλλά ίσως ποτέ δεν είναι αργά.